beliggenhet/adkomst

Sommerrute Rabothytta
Sommerrute Rabothytta

Rabothytta ligger i Hemnes kommune 40 km sør for Mo i Rana.

Adkomst:

Med fly til Mo i Rana, Røssvoll, ca 50 km fra Korgen.

Med tog til Bjerka stasjon,ca 10 km fra korgen.

Med bil avkjøring fra E6 i Korgen, 930 km nord for Oslo.

Parkering – sommer

Parkering sommerstid er ved veienden øverst i Leirbotnet. Ta av ved Circle K i Korgen, kjør opp Leirskardalen. Fra Tverå øverst i Leirskardalen går det grusvei opp til ca 700 moh. Ta hensyn oppover Leirskardalen, veien er smal og svingete, og du kjører nær innpå de som bor der.

Stien oppover – sommer

Sommerrute til Rabothytta

Stien fra parkering er ca 5 km og man skal opp ca 520 høydemeter. Underveis passerer man gjennom ur med storstein. Vi anbefaler gode fjellsko. Med vanlig gangfart bruker folk mellom 1,5 og 3 timer opp. Stien er godt merka – vi anbefaler likevel på det sterkeste at man har med kart og gjerne kompass eller gps. Husk, tåka kommer fort!

Turen opp går gjennom beiteområde for sau, HUSK BÅNDTVANG!

Beliggenhet – klima

Rabothytta ligger meget utfordrende til med hensyn til værforhold. Okstindan har generelt et krevende mikroklima på grunn av breene og tindene, og at hele massivet ligger høyt i forhold til landområdene rundt. Tåka kommer og går fort, vindene kan være ubarmhjertige, og i høyden er det generelt kaldere enn i lavlandet. Derfor er det viktig at du er godt forberedt når du tar turen opp til Rabothytta.

Anbefalinger
Sommer, fottur: Når du skal så høyt skal du ha med varme og vindtette klær. Vi anbefaler også at du har med votter/hansker og lue, sjøl på en finværsdag. På føttene har du gode fjellsko. I tillegg synes vi at kart og kompass, eventuelt GPS er obligatorisk. Om du tenker deg inn i hytta må du ha med DNT-nøkkel, eller sjekk om vi har vertskap der når du skal dit.

Vinter

Vinterstid er ikke anleggsveien åpen. Enten går man fra Leirskarddalen (Tverråga) eller Brygfjelddalen (Innerdalen). Fra Tverråga er det ca. 1000 m høydeforskjell og ca. 11 km å gå. Fra Innerdalen er det ca. 900 m høydeforskjell og ca. 13 km å gå, og med slakkere terreng enn fra Tverråga.

Husk kart og kompass, evt.GPS. Samt en spade for å grave seg fram til døra ved behov. Rabothytta har inngang fra begge sider, men på vinteren kan begge dørene være under snø. Husk også at været snur fort, så vær utstyrt for all slags vær selv om det i utgangspunktet ser bra ut.

Kart over området